(0548) 61 10 10 Bij storingen 24/7 bereikbaar

Hebaco viert 65-jarig bestaan  

Hebaco Bakovenbouw NV bestaat dit jaar 65 jaar, maar de bakovenbouwer denkt nog geenszins aan pensionering. “Dag en nacht blijven we in touw voor onze klanten; wij staan klaar om hun ovens, het kloppende hart van hun bakkersbedrijf, aan de gang te helpen of houden. Het is een continu proces waarin Hebaco al jarenlang een belangrijke rol speelt en wil blijven spelen”, vertelt directeur Alie Dommerholt.

65 jaar geleden, toen de heer Hekman senior het bedrijf Hebaco oprichtte in Nijverdal, zaten de klanten nog niet verspreid door het hele land. Van toeleverancier van oliebranders in Oost-Nederland evolueert het bedrijf echter in korte tijd tot specialist op bakovengebied. Met name na de overname van het bedrijf door Jan Hekman in 1972 neemt de verkoop van gereviseerde bakovens een hoge vlucht. Vanaf de jaren ’80 worden ook veel nieuwe ovens verkocht.

AeroStatic

In 2005 komt Hebaco als bakovenproducent in beeld met de lancering van de AeroStatic. Er is uit de markt namelijk steeds meer vraag naar thermische olieovens die toegesneden zijn op de wens van de klant. In de loop der jaren worden er vele verschillende AeroStatic-ovens vervaardigd en geplaatst door Hebaco; van breed tot smal en met ingebouwde of aparte verwarmingsketel. Tevens verkoopt Hebaco thermische olieovens van de merken Gouet en Parchim.

Diversificatie

Vanaf 2012 wordt het bedrijf onder leiding van mevrouw Dommerholt klaargestoomd voor de toekomst door diverse investeringen in personeel en materieel. Ook wordt Hebaco dealer voor meerdere merken, waaronder Häussler elektrische en palletgestookte houtovens. Van deze robuuste en nostalgische oven installeerde Hebaco al meerdere exemplaren.

Met de overname van de servicedienst van Becker/Bongard heeft Hebaco ook de verkoop van het Franse Bongard in huis gehaald. Met name diens inschietoven is momenteel erg populair. Alie Dommerholt: “Op stenen vloeren gebakken broden zijn momenteel erg populair en daarvoor is de Bongard inschietoven meer dan geschikt.” Hebaco is in de loop der jaren steeds diverser geworden in de werkzaamheden en leveringen: “Door het hele palet aan merken en soorten ovens dat we verkopen en uiteenlopende werkzaamheden die we verrichten is Hebaco uitgegroeid tot één van de meest flexibele ovenspecialisten in de markt. En met de kennis en kunde uit de afgelopen 65 jaar zijn we klaar voor de toekomst”, besluit Alie Dommerholt.

DOWNLOAD DE PDF TERUG NAAR OVERZICHT

Uitgelicht nieuws

Bakkerij NieuwenhuisBakkerij Nieuwenhuis te Nijverdal gefeliciteerd met jullie nieuwe volledig elektrische Fours Fringand Modelec inschietoven, wij wensen jullie veel bakplezier!

LEES BERICHT

Hebaco Contactinformatie

Hebaco Bakovenbouw NV
Nijverheidsweg 15a
7442 CH Nijverdal
T (0548) 61 10 10
E info@hebaco.nl
I www.hebaco.nl